İnegöl’e Feribotla Ulaşım Nasıldır?

İnegöl’e Feribotla Ulaşım
İnegöl’e Feribotla Ulaşım

Araba vapurları bugünkü şekliyle ilk defa 1869 yılında Şirket-i Hayriye’nin yetkilileri tarafından düşünülmüştür. Çizilen planlar İngiltere’ye iletilmiş, sipariş verilmiştir.
Feribot; otomobil, araba ve vagon taşıyan gemilere denir. Daha çok nehir ve limanlarda kara taşıtlarını bir kıyıdan diğer kıyıya geçirmek için kullanılır. Araba taşıyan vapurlara araba vapuru denir. İlk feribotlar kürekliydi ve bazıları da kıyıdan kıyıya iple çekilirdi. Sonrasında yerini buharlı ve sıvı yakıtlı gemiler aldı. Araba taşıyan feribotların yanında tren vagonları taşıyan cinsleri de vardır.
Ülkemizde ve dünyada, okyanuslarda kullanıldığı gibi boğazlarda ve küçük denizlerde kullanılan araba, tren, yük ve yolcu taşımacılığında kullanılır.
Tren taşımak için yapılan feribotlara özel olarak ray döşenmektedir. Yükleme ve boşaltma yapılacak iskelelerde rayla döşendiğinden işlem kolayca yapılır. Araba vapurlarının ön ve arka kısmı iniş ve binişlerin kolayca yapılabileceği şekildedir.
Ülkemizde feribot kullanımı oldukça yangın olup, insanlar ulaşmak istediği şehre deniz yoluyla ulaşmaktadır. Petrol ürünlerinin her geçen gün artması, daha ucuz olan deniz taşımacılığının önemini artırmaktadır.
Özellikle Avrupa ile Anadolu yakasında, İstanbul- İzmir, Darıca- Yalova, Mersin- Girne, Çanakkale- Bozcaada ve İmroz adası arasında feribot seferleri yapılmaktadır. Yaz ayların turizmin artmasıyla turistik beldelerimizde feribot seferleri yapılmaktadır.
İstanbul’dan İnegöl’e feribotla nasıl ulaşılır?
Mudanya’ ya hızlı feribotla geçilir. Yaklaşık 2,5 saat süren yolculuk sonrasında Mudanya’da inip İnegöl’e gitmek için kara yolu ile devam edilebilir.

Her zaman olduğu gibi uzun yollarda arabanızla ilgili sıkıntı çekmemek için araçlarınızın gerekli tamir, bakım ve onarım işlemlerinizi yaptırmalısınız. Oto Ekspertiz Ümraniye gibi araçlarınızın tamirini, bakımını ve onarımını yaptırabileceğiniz bir çok firma bulunmaktadır.