İnternet kullanımı günümüzde oldukça yaygın hale geldi. Eskiden sadece bilgisayar ile girebildiğimiz internet artık cep telefonlarımıza kadar girdi. İnternetin yaygınlaşması ile birlikte farklı terimler duymaya başladık. İnternette sörf yapmak gibi yada birbirimizin resimlerini yada paylaştıklarını sosyal ağlarda paylaşmak gibi. Bazen sitelere giremedik, ya bu site kapanmış yada yasaklanmış giremiyorum dedik, bazı sitelere girebilmek için birçok kişi DNS ayarı nasıl yapılır , VPS nedir gibi birçok teknik kelimeyi öğrenmek zorunda kaldık, kısaca internet hayatımızın da ciddi bir alanı kaplamaya başladı.
Eskiden gazete ilan büroları aracılığıyla yoğun bir reklam verilirdi. Şuan internet sitelerine reklam veriliyor. Araç satmak ya da araba kiralama firmalarına bakmak isteyenler, ev kiralamak isteyenler, oto alım satımı yapmak isteyenler hatta arkadaş bulmak isteyenler, Evde Eve Nakliyat Firması bulmak isteyenler… hayatımız ne kadar hızlı değişti değil mi ? Teknolojiye ayak uydurabilenler bir de zorlananlar oldu, ben anlamıyorum ama torunum bi selfie çekte facebook ta paylaşalım herkes görsün diyen büyüklerimiz bile olmaya başladı.
İnternet üzerinden alışveriş yapmaya başladık, bir tuşla sipariş vermeye ve evimize kargo ile gelen ürünlere alışmaya başladık. Öyle ki tatil planlarımızı, hafta sonu yapacağımız gezileri yada görmek istediğimiz yerlerin nasıl bir yer olduğunu, nasıl gidileceğini anında öğrenir olduk. Eskiden almak istediğimiz ürünle ilgili araştırmaları dükkan dükkan gezip yapardık ama artık tek tuşla her şey elimizin altında. Hatta yapmak istediğimiz eğlencelerin bile nasıl yapıldığı veya fiyatı mesela; yamaç paraşütü yamak istiyorsunuz bunu en iyi nerde yapabiliriz, nelere dikkat etmeliyiz, fiyatı ne kadar bunları öğrenmek artık çok kolay. Yada İslami düğün organizasyonu firmaları ile ilgili genel bir araştırma yapabiliriz.
İnternet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Neyi merak ediyorsak anında öğrenmek çok güzel bir şey de olsa kötü yanları da yok değil. Çocuklarımız her şey ellerinin altında olduğu için araştırma yapmaya üşenir oldular. Kopyala yapıştır yöntemiyle ders yapar oldular. Halbuki eskiden bizler kütüphaneden çıkmazdık. Ansiklopediler karıştırır öğrenmeye çabalardık.
Sosyal ağlar çok fazla olmasına karşın insanlar daha yalnız. Çocuklar sokakta değil de bilgisayarda oynamayı tercih ediyorlar. Hatta büyükler bile oyunlara kaptırdı. Otobüste giderken herkesin elinde telefon görürsünüz. Aslında teknolojiyi doğru kullanmak bizim elimizde. Güzel yanlarını tabi ki kullanalım ama zararlı yönlerinden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışalım. Yoksa tamamen teknolojinin esiri bir toplum olacağız.