Kadın Avukat Olmak

Kadın Avukat Olmak
Kadın Avukat Olmak

Avukat olmak hayal değil; gerçekleşmesi için biraz çaba gerekir. Sadece inanmak ve başarmak için uğraşmak en önemli unsurlarıdır. Günümüzde mesleklerin de saygınlık değeri var. Avukatlık gibi, doktorluk gibi… Kadın her daim güçlü olmalı, kendi ayakları üzerinde durmalı ve mücadeleci bir yapıya sahip olmalıdır. Hem aklını hem duygusunu rahatlıkla kullanabilir. Kişiyi güçlü yapan yine kişinin kendisidir.

Adalet ve hukuk yönlerinde kadınların yer alması gurur verici. Tıpkı Bursa Ceza Avukatı Elif Çavuşoğlu’nun yaptığı gibi kadın her alanda kendini geliştirebilir. Yeri geldiğinde çocuğuna çok güzel bir anne olur; yeri geldiğinde başarılı bir iş kadını olur. Birden fazla yükü taşıyabilecek yapıdadır ve kadına özgüven çok yakışmaktadır. Yapacağı işte üstün çaba ve gayret göstermektedir. Güçlü bir kadının yetiştireceği nesil de güçlü olacaktır.

Bu sebeple kız çocukları okuyabildiği kadar okumalı ve altın bileziğini takmalı. En büyük destekçileri önce aileleri olmalıdır. Eğitim ve kendini geliştirmek hayatta en önemli unsurlardır.