Biz Kadınlar Cildimize farklı farklı methodlar denemeye bayılırız çoğu zaman yanlış uygulamalar yapar tahrişlere yol açabiliriz bilmediğimiz ürünleri test etmeden asla direkt uygulama yapmamalıyız. Gül yağı uçucu bir yağdır. Cilde direkt sürülmesi ciltte tahrişe yol açabilmektedir bunun için badem yağı veya zeytinyağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırarak kullanmanız fayda sağlayacaktır.
Bunu söylememizdeki en büyük neden gül yağının üretimindeki zorlukları. Mayıs aylarında sabah 5 de başlayan gül hasadı haziran sonuna kadar devam etmektedir Toplanan yapraklar vakit kaybetmeden fabrikalara getirilir. Gülden başka hiçbir bitkinin kullanılmadığı bakır imbiklerde buhar distilasyonu ile yağı ve suyu çıkartılmaktadır.
3-4 ton gül yaprağından ki bunun için en az 5 dönüm bir bahçeye ihtiyacınız vardır, 1 kg gül yağı çıkarılır. 1 kg gül yağının fiyatı da hasadın verimine göre 9 bin Euro ve 12 bin Euro arasında değişkenlik gösterir Hal böyleyken ucuza satılan gül yağları hakkında bir daha düşünmemiz gerekmektedir. Sağlık için faydası olmadığı gibi cilde de ciddi zararlar oluşturabilir. İçerisine koyulan aroma vericiler ve seyrelticiler dahili ve harici kullanımda sağlığa zarar verdiği gözlenmektedşr. Gül yağı alırken içerisinde ne olduğunu bildiğiniz mutlaka kaliteli bir yağ almaya dikkat etmelisiniz. Aksi halde fayda görmediğiniz gibi kendinize zarar de verebilirsiniz”.
İslam tasavvufunda gülün Hz. Muhammed’e duyulan sevgi ve muhabbetin sembolü olduğunu belirten Gülsoy, “Osmanlı hekimliğinde de vazgeçilmez bir şifa kaynağıdır diyebiliriz. Gülü batı dünyasına tanıtan Anadolu’dur. Dünyada yaklaşık 1350 türü tanımlanmıştır ve en kalitelisi Türkiye’de yetişmektedir. Dünyada gül yağının en önemli üreticisi de Türkiye’dir ve gül yağında Dünya üretiminin %60’ı Isparta %40’ı Bulgaristan’dan karşılamaktadır” dedi.
Cilt Bakım Ürünleri hem risk hem de vazgeçilmezdir. Kullanmadan önce bileğinizin iç tarafında deneme yapmalısınız cilde direkt uygulamaktansa bu yöntem daha elverişli olacaktır.