Visco Yatakların Zararları

Visco Yatakların Zararları
Visco Yatakların Zararları

Piyasada Visco ortopedik yatakların üretimi ile birlikte vücudun yapısına uygun yapıda olarak seçilen yatakların bilenen bir zararı olmadığı gibi, vücut gelişimi ve omuriliğin doğal eğrisinin korunmasında faydası olduğu kanıtlanmış bir gerçektir.
Uzun zamandır hayatımızda var olan sağlam olduğu gerekçesi ile kullanımı fazla olan visco yatakların bilinçsizce kullanılmasında bel ve omur ilik kemiklerine ciddi zararları olduğunu da unutmamak lazım
Pazarlama politikaları ile ortopedik, ful ortopedik hatta ultra ortopedik gibi tanımlamalar ile satışa sunulan yatakların kalitesiz olanları uyku için ve vücut için oldukça zararlıdır.
Örneğin; yaylı yataklar içinde metal barındırdığı için yarı dalgalı anten gibi etki gösterir ve böylece vücudun merkez kısımları rezonans akımlara,ayak ve başa göre daha fazla maruz bırakması gibi…
Yaylı yataklar elektromanyetik bir alan oluşturmakla birlikte içinde bulunan yaylardan dolayı insan sağlığı açısından zararlıdır. Hatta dolaylı yollardan Kansere neden olduğu bile araştırmalarda kanıtlanmıştır. Ayrıca içerisinde yün ya da pamuk gibi doğal maddeler bulunmadığı için, vücudun dolan elektriğini atamaz hatta aksine uyku esnasında elektrik bile üretir. Bu sebeple hastalıklardan dolayı belirli bir zaman hasta yatağı kullanacak kişilerin hasta yatağı kiralama hizmeti alması tavsiye edilmektedir.