Terleme vücut sıcaklığının korunması ve toksinlerin vücuttan atılması için gereklidir. Toksinler vücuttan ter ve idrar yoluyla atılır. Terlemeyi azaltmak ve düzenli olarak tuvalete çıkabilmek için günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Yeterli miktarda su alımı toksinlerin ter yerine önemli bir miktarının idrarla atılmasını sağlayacaktır.
Alkol toksin olduğu için aşırı terlemeyi tetiklemektedir. Bu nedenle özellikle sıcak yaz aylarında alkol tüketimini sınırlandırmalı ya da hiç tüketmemelisiniz.
Koltuk altı terlemesi ile uğraşmak için öncelikle aldığınız gıdalara dikkat etmelisiniz. Fazla baharatlı yemekleri, kahve ve kola gibi içecekleri, sindirimi zor gıdaları, rafine şekeri olabildiğince az tüketmelisiniz. Ayrıca soğan, sarımsak, pul ve acı biber vücut ısısını yükselttiği için terlemeyi artırır. Bol miktarda yeşil yapraklı sebze, tam buğday ürünleri ve mevsim meyvelerini beslenme listenize ekleyin. Bu tip beslenme terlemeyi azaltacağı gibi genel vücut sağlığı açısından da yararlı olan gıdalardır.
Kilo fazlası bulunan insanların daha fazla terlediği bilinmektedir. Fazla kilolar günlük işlerin yapılması sırasında vücudun daha fazla enerjiyle çalışmasına ve efor sarf etmesine, bu zorlanmada vücut sıcaklığının artmasına sebep olmaktadır. Vücut fiziksel aktiviteler sırasında normal ısı dengesini sağlamak için ter bezlerine başvurur. Fazla kilolardan kurutulmaya başladıkça terlemenin de azaldığını göreceksiniz.
Giydiğiniz kıyafetlerin vücudun nefes alıp vermesine engel olması koltuk altı terlemesini arttırdığı gibi gözenekleri kapatan bu tip giysiler sağlığınıza zarar verebilir. Sentetik tekstil ürünleri vücut sıcaklığını yükselteceği için terlemenin artmasına sebep olur. Ayrıca ter buharlaşamadığından kısa sürede vücut üzerinde ve kıyafette birikip, kuruyarak kötü kokuya sebep olur. Kıyafetlerinizi, tişörtlerinizi vücudu tamamen saran modellerden değil biraz bol modellerden ve pamuklu kumaşlardan seçmelisiniz.
Stres yönetimi, aşırı terlemenin sebeplerinden olan kaygı, stres, sinirlilik halini kontrol altına almak için düzenli egzersiz yapmak, yoga ve meditasyon gibi rahatlatıcı aktivitelerde bulunmak, keyifli vakit geçirebileceğiniz hobiler edinmek terlemeyi azaltacaktır. Kafein içeren ve uyarıcı etkisi bulunan kahve, kola gibi içecekler bu gibi olumsuz duyguları tetiklediği için az tüketilmelidir.
Günlük olarak duş almak terlemeyi ve ter kokusunu engellemenin yanı sıra vücudun genel hijyeni açısından mühimdir. Koltuk altı kıllarını düzenli olarak almak gün içinde bu kıllar üzerinde kalan ve kuruyan terin neden olduğu kokunun önüne geçilmesini sağlar. Ayrıca kılların alınmaması aşırı terden dolayı koltuk altında pişik oluşumuna yol açar. Bu da sizin canınızı acıtır. Günlük duş ölü deri hücrelerini temizler ve kötü kokulara neden olan bakterilerden vücudu arındırır.