Yaz Aylarında Böceklerle Mücadele Etmek

Yaz Aylarında Böceklerle Mücadele Etmek
Yaz Aylarında Böceklerle Mücadele Etmek

Yaz Aylarında Böceklerle Mücadele; Yaz gelmesi ile birlikte havalar da iyice ısındı. Tabii böyle olunca da herkes kendini dışarıya attı. Piknikler, tatiller derken bir şeyi unutmayın derim… Peki neyi mi? Böcek ve Haşereleri Artan bu böcek ısırıkları ve bunların zararlarını biliyor musunuz?

En çok piknik alanlarında olan yeşilliği bol alanlarda tabii ki böceklerin olması kaçınılmaz. Bunlardan bazıları ciddi anlamda sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı içi tehlike arz etmektedir. Örneğin zehirli örümcekler, pireler, arılar, bitler gibi birçok böcek türü sizleri rahatsız edebilmektedir.. Ancak keneler bu canlılardan biraz daha farklıdır. Çünkü keneler derinizin altına girerler. Dışarıda açık bir alanda eğlenirken dikkat etmenizde fayda var. Çalılıklardan, çimenlerden, ağaçlardan kısaca birçok alandan sizlere gelebilirler. Yazları sıcak arttıkça açığa çıkan böcek türleri genellikle yazlık yerlerde daha fazla bulunur. Bu sebeple yazlıklar sct böcek ilaçlama ile ilaçlanmalı ve böceklere karşı önlem alınmalıdır.

Çekmeköy böcek ilaçlama firması olan SCT İlaçlama profesyonel hizmetleri ile ev, bahçe, restaurant gibi alanlarda böceklerin bitmesine yardımcı olmaktadır.

Yaz Aylarında Böceklerle Mücadele

Gelelim bu kenelerin zararlarına… Her zaman hastalık bulaştırmazlar ve birçok ısırık ciddi değildir ancak tedbiri de elden bırakmamalısınız. Çünkü yüksek ateşe sebebiyet verebiliyor. Keneler kanı emdiği yerde derinin içine doğru tutunurlar. Bu yer vücudunuzun her yeri olabilmektedir.. Bazen koltuk altı bazen dizleriniz, dirsekleriniz…

Keneler kanla beslendiği için taşıdığı hastalıkla birlikte deri altına doğru ilerler. Bu tehlikeli ısırıklardan kurtulmak istiyorsanız yeşilliği bol alanlarda olabildiğince kapalı kıyafetler tercih etmek gerekmektedir.. Kollarınızı, bacaklarınızı kapalı tutarak bir nebze de olsa korunabilirsiniz. Ağaçlık bir ortamda bulunduktan sonra da tüm vücudunuzu kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz. Genellikle hemen anlaşılmamakla beraber deriye tutundukları en az 36 saat sonra bu hastalığı bulaştırmalarıyla bilinirler. İlk belirtileri ateş, baş ağrısı ve yorgunluk şeklinde olmaktadır. Yani hemen fark edilip tedavi olduğu takdirde kişi için bir sakınca doğurmaz ancak uzun süre orada kalacağını düşünürsek kalıcı rahatsızlıklar doğurabileceğini söylemeden geçemeyeceğim. Keneler siyah veya kahverengi olup çoğunlukla küçük böceklerdir. Eğer gittiğiniz bir yerde bu böceklerin varlığına şahit olursanız veya şüphelenirseniz buradan uzaklaşmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır. Yazları eğlenceli vakit geçirirken böceklere karşı korunma önlemlerinizi almayı da unutmamanız dileğiyle…